Site Map

2.jpg

Fotoreportage Focus ST's!

 

Speciaal voor vader en zoon De Groot zijn hun Focus ST's opgewaardeerd met kwalitatief hoogstaande producten. Speciaal voor alle geďnteresseerden hebben we hiervan een fotoreportage gemaakt!

 

Voor alle duidelijkheid willen we hier graag vermelden dat dit gewaardeerde klanten van ons zijn maar niet familie gerelateerd.

 

Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor jou auto, stuur ons dan een Email of neem contact met ons op

 

 

Wij mochten deze auto’s opwaarderen met kwalitatief hoogstaande producten. Zij hebben daarbij gekozen voor:

  • Dreamscience Stratagem ST225-Duo

  • Milltek volledig uitlaatsysteem incl. sportkat (resonated en non-resonated system)

  • Cold air induction kit Graham Goodee

  • Samco en Roose Motorsport slangensets

  • Bailey dumpvalve

  • ProAlloy front mounted intercooler

 

Voor al deze producten geldt dat het monteren hiervan zo goed als geen aanpassingen vraagt. Dat betekend dat het originele karakter van de auto geheel behouden blijft.

 

 Dreamscience

 

Met het Dreamscience programma kunt u uw bestaande computer zelf programmeren. In dit geval met de Duo kunt u kiezen uit 5 programma’s, zodat u altijd rijd met het programma dat het beste bij u past. Bij een eventueel bezoek aan uw garage plaatst u eenvoudig uw standaard programma af-fabriek weer terug in de computer.

 

 Milltek

 

Het Milltek uitlaatsysteem is compleet van RVS, en elk systeem dat Milltek ontwikkeld wordt ook speciaal voor een bepaalde type auto gemaakt en getest. Zodat het monteren van dit systeem een daadwerkelijke vermogenstoename met zich meebrengt.

 

Vader de Groot heeft gekozen voor het resonated system, dit houdt in dat doordat het geluid in de eerste demper wordt getempert er in de einddemper een donkere roffel klinkt.

 

Zoon de Groot heeft gekozen voor het non-resonated system, dit houdt in doordat de middendemper ontbreekt er een iets scherper, maak zeker niet irritant geluid uit de einddemper komt.

 

 

Daarnaast kunt u op de foto’s heel goed zien dat het systeem van Milltek een aansluiting op de einddemper in het midden heeft zitten, terwijl origineel de aansluiting meer naar rechts heeft zitten. Dit betekent dat bij het Millteksysteem de drukverdeling zowel links als rechts gelijk is.

 

   

 

Cold air induction kit Graham Goode

Er is een cold air induction kit van Graham Goode op beide Focussen gemonteerd. Deze kit zorgt ervoor dat de inlaatlucht die door het standaard systeem behoorlijk geremd wordt nu met minder weerstand bij de turbo terechtkomt.

 

 

Bailey dumpvalve

 

Naast het feit dat het er “gelikt” uit ziet, geeft de Bailey dumpvalve het bekende afblaasgeluid maar zorgt er daarnaast voor dat de turbodruk langer wordt vastgehouden zodat het vermogen in toeren verder doorgaat.

 

Samco en Roose Motorsport slangensets

 

De slangensets zijn van siliconen waardoor ze beter bestand zijn tegen uitzetten en tegen temperatuursveranderingen. Natuurlijk geeft de kleurstelling een optisch fraai gezicht..

 

Vader de Groot heeft gekozen om bij zijn zwarte Focus de slangen en de dumpvalve in het zwart te laten monteren, en zoon met zijn witte Focus voor de kleur rood.

 

 

ProAlloy front mounted intercooler

 

De Proalloy front mounted intercooler is zoals je ziet een stuk groter dan de originele intercooler waardoor de lucht die de motor wordt ingeblazen door de turbo een stuk koeler is.

Hetgeen weer resulteert in een betere vulling, dus meer vermogen.

 

Na het monteren van deze nieuwe onderdelen neemt het vermogen toe tot 300+ Pk.

De montagetijd is ongeveer 6 uur.

 

 

Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn er een aantal verschillende veranderingen mogelijk om meer vermogen uit je auto te halen. We zijn erg blij dat de heren de Groot tevreden zijn met het resultaat en bedanken hun daarom ook hartelijk voor hun medewerking aan deze fotoreportage.